ORTAK SINAVDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

22.12.2019 981

SINAV KURALLARI

Ortak yazılı sınavların sağlıklı yürütülmesi, herhangi bir sorun ve mağduriyet oluşmaması için öğrencilerimizin yazılı süresince uyması gereken kurallar aşağıya çıkarılmıştır. Bilgilendirme esaslarına göre hareket edilmesi sağlıklı bir sınav uygulaması için büyük önem arz etmektedir.

1. Öğrenciler, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ve her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar bulunmaksızın yazılılara alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin yazılısı, yazılı kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.

2. Öğrenciler, kitapçık türleri yan yana ve arka arkaya gelmeyecek şekilde oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi gözetmen öğretmenlere aittir. Yerleştirme işlemlerinden sonra gözetmenler uyulacak kuralları hatırlatarak sınav kâğıtlarını dağıtacaktır.

3. Öğrenciler yanlarında, sınavda kullanacakları araç gereç dışında (kalem, silgi, kalemtıraş vs.) herhangi bir şey bulundurmayacaktır.

4. Yazılı esnasında öğrenci yazılı kâğıdını ders sonuna kadar teslim etmeyecek ancak gözetmen isteği ile verecektir.

5. Öğrencilerden yazılıya geç kalanlar ilk 30 dakika içinde yazılıya alınacak, ek süre verilmeyecek; bu süre dışında geç kalanlar yazılıya alınmayacaktır. Sınava mazeretsiz katılmayanlara mazeret sınavı yapılmayacaktır.

6. Sınav kâğıdının tesliminden öğrenci sorumludur.

7. Sınav süresince öğrencinin sınav salonundan dışarı çıkmasına izin verilmeyecek, herhangi bir nedenle (olağanüstü durumlar hariç) sınav salonunu terk edilmeyecektir.