İngilizce Ögretmenimiz Ayşegül Turgut ile Röportaj

İngilizce Ögretmenimiz Ayşegül Turgut ile Röportaj

     Okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Ayşegül Turgut ile Röportaj

 

Sultan : Eğer öğretmenlik dışında bir meslek seçmeniz gerekseydi, bu hangi meslek olurdu ,neden?

 

Ayşegül Hoca: İlkokul yıllarından beri hayalimdeki meslek öğretmenlikti. Kendimi diğer alanlarda düşünmedim ama illa ki bir seçim yapmam gerekseydi, psikolog olmayı düşünebilirdim. 

 

Sultan: Öğrencilik yıllarında en sevdiğiniz ders neydi?

 

Ayşegül Hoca: Edebiyat ve İngilizce öğrencilik yıllarım boyunca en sevdiğim dersler oldu.

 

Sultan : Mesleğinizin zorlukları nelerdir?

 

Ayşegül Hoca:  Kalabalık sınıflarda ders anlatırken, öğrencinin dikkatini canlı tutmak bazen zor olabiliyor. Ayrıca İngilizce dersi, bol tekrar isteyen, kişisel çaba gerektiren ve temel sağlam olmadığında lise lise yıllarında zor bir ders olarak tanımlandığından, öğrencilerin önyargılı yaklaşmalarına neden olabiliyor. Bu önyargıyı kırmak ve dersi sevdirmek zaman ve emek gerektiriyor.

 

Sultan : Öğretmenlik mesleğinde kaçıncı yılınız?

 

Ayşegül Hoca: 16 yıldır farklı şehirlerde ve farklı kademelerde öğretmenlik yapmaktayım.

 

Sultan : Öğrenci öğretmen arasındaki otoriteyi nasıl sağlıyorsunuz?

 

Ayşegül Hoca:  Tatlı sert diyebilirim. Öğrencilerimi ve onlarla beraber etkinlikler, geziler, eğlenceler düzenlemeyi severim ama uygunsuz bir davranış ya da saygısızlık karşısında tepkim çok sert olur. Zaten öğrencilerim onları sevdiğimi, kendilerine saygı duyduğumu ve değer verdiğimi hissettiklerinde, birbirimizi anlayıp, iletişim kurduğumuzda, herhangi bir disiplin sorunu da çıkmıyor. 

 

Sultan: Okul dışında hobileriniz nelerdir ?

 

Ayşegül Hoca: Ailemle ya da arkadaşlarımla gezmeyi,yeni yerler görmeyi çok severim. Kitap okumak, enstrümantal müzikler dinlemek, yalnız yürüyüşe çıkmak beni çok dinlendirir. Ayrıca, hafta sonları kampa gitmeye ve doğada vakit geçirmeye bayılırım.

 

Sultan: Öğretmenlik yıllarında unutamadığınız bir anınız nedir?

 

Ayşegül Hoca: Kastamonu Şenpazar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda, belletmenlik  görevim sırasında 2. sınıf bir öğrencim beyin kanaması geçirmişti. O’nu şehir merkezine götürmüş ve yatış işlemlerini henüz ailesi ulaşmadan yaptırmıştık. O dakikalardaki kaygımı ve üzüntümü unutamıyorum.

 

 Haber:Sultan Akgül 

Halkla İlişkiler -10-D

24.10.2023 218